Beograd i Priština u Briselu: Da li će i ZSO biti tema?

Beograd i Priština će nastaviti dijalog u Briselu, ali su delegacije dale oprečne izjave o tome da li će tema formiranja ZSO biti na dnevnom redu.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

07:11

Default images
Getty Images

Delegacija Beograda navela je da će se u utorak i sredu razgovarati o ZSO, dok je Vlada Kosova demantovala te navode.

"U ovoj rundi se neće razgovarati o ZSO, a o toj temi se nije razgovaralo ni u u prethodnim rundama. Obaveštavamo vas da najave koje je plasirala druga strana (Beograd) o ovoj temi nisu tačne", navela je zvanična Priština.

Prema navodima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, na dnevnom redu su razgovori o ZSO, pravosuđu, telekomunikacijama i slobodi kretanja, dok je Vlada Kosova navela da će delegacije razgovarati o pravosuđu i "međunarodnom pozivnom broju za Kosovo".

Pregovori su počeli juče, delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije Marko Đurić, a dok je na čelu delegacije Prištine ministarka za dijalog Edita Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: