Blumberg: Vučić predložio ministre i obećao "zlatno doba"

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstavio je svoj novi kabinet obećavši "zlatno doba“ za tu balkansku državu, piše "Blumberg“.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.08.2016.

00:44

Blumberg: Vučić predložio ministre i obećao
Foto: Tanjug

Vučić je najavio "zlatno doba" za Srbiju dok pokušava da pripremi zemlju za ulazak u Evropsku uniju do 2020. godine, dodaje se u tekstu.

Nakon što je njegova Srpska napredna stranka osvojila većinu na parlamentarnim izborima u aprilu, Vučić je najavio da će u novom kabinetu biti mesta i za koalicionog partnera, Socijalističku partiju Srbije, koja je učestvovala i u prethodnoj vladi premijera Vučića.

Lider SPS-a Ivica Dačić ostaće na mestu ministra spoljnih poslova, a Dušan Vujović na poziciji ministra finansija, izjavio je Vučić, ističe "Blumberg“.

Objavljivanjem imena ministara prekinuta je višemesečna neizvesnost oko nove vlade, dok Vučić razmatra sprovođenje mera MMF-a. On je obećao da će rešiti pitanje državnih kompanija i da će smanjiti obim državne administracije.

"Mi želimo da krenemo u nove velike uspehe sa novom energijom“, rekao je Vučić, obećavši da će reformisati ekonomiju Srbije.

"Naredne četiri godine biće zlatno doba za Srbiju i njene građane“, rekao je Vučić, naglašava se u tekstu.

Vučić je obećao i da će iskoristiti novi četvorogodišnji mandat da zemlju pripremi za ulazak u EU, da održi bliske veze s Rusijom, smanji javni dug i podstakne rast.

Mandatar Aleksandar Vučić danas će poslanicima Skupštine Srbije predložiti novi kabinet.

Poslanici će održati sednicu na čijem dnevnom redu je izbor nove Vlade Srbije, koja će kao i prethodna imati 16 resora.

Polovinu resora preuzeće novi ministri, dok u ostalih osam ministarstava neće biti personalnih promena.

Vučić bi trebalo na početku sednice da iznese poslanicima program i ciljeve vlade što bi, kako je najavio, moglo da traje i nekoliko sati.

Predloženo je da buduća vlada ima četiri potpredsednika koji će obavljati i ministarske dužnosti i tri ministra bez portfelja.

Vučić je rekao da je prethodna vlada bila vlada stabilnosti koja je zaustavila dalje propadanje Srbije, dok će nova biti vlada prosperiteta i napretka.

Da bi vlada bila izabrana potrebno je da za nju glasa najmanje 126 poslanika. Mandat vlade počinje polaganjem zakletve.

Sednica skupštine zakazana je za 14 h.

Pročitajte još:

- 8 novih, bez fotelja Selaković, Tasovac, Udovički, Verbić

- Ko su novi ministri u Vladi Srbije?

- Svi pišu o novoj vladi: Srpska gej ministarka svetska vest

- Šarčević: Na mesto ministra ne dolazim zarad novca i slave

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: