Adrija medija grupa: Prijava protiv Stefanovića

Adrija medija grupa najavila je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih u tom ministarstvu.

Izvor: Beta
Podeli

Prijavu će protiv ministra podneti zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa

Ta kompanija je najoštrije osudila odluku MUP-a Srbije da Višem javnom tužilaštvu dostavi krivičnu prijavu protiv vlasnika AMG Aleksandra Rodića i glavnog urednika dnevnog lista "Kurir" Milana Lađevića zbog podstrekivanja na lažno prijavljivanje.

"To je samo produžetak kreiranja atmosfere koja je postojala devedesetih godina, kada se moglo misliti samo onako kako misli vlast. Ovakvim potezom vlast je otvoreno poručila da je u Srbiji zabranjena i kažnjiva sloboda govora", ocenila je kompanija u saopštenju.

Oni su dodali da to nije krivična prijava protiv čelnih ljudi kompanije, već protiv osnovnih ljudskih i demokratskih prava.

"To je istovremeno i krivična prijava protiv Ustava Srbije, koji u članu 46 jamči slobodu mišljenja, izražavanja, govora, pisanja, kao i člana 50, koji garantuje da u Srbiji nema cenzure", dodali su u saopštenju.

Više javno tužilaštvo saopštilo je ranije danas da u krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije protiv vlasnika lista "Kurir" Aleksandra Rodića i glavnog urednika tog lista Milana Lađevića postoje elementi podstrekivanja na lažno prijavljivanje. To tužilaštvo je navelo da će krivična prijava biti dostavljena Osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu