NS: Crvena tečnost se izlila u Dunav (FOTO)

Veća količina nepoznate crvene tečnosti izlila se oko 11.00 iz kanalizacije u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova, piše 021.rs.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

13:08

Default images
foto: 021.rs

Kako za 021.rs kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", njihova ekipa je na terenu, uočila je da curi crvena voda i obavestiće o tome inspekcije.

"Naši radnici su uočili ovu pojavu. Na ispustu se voda svakako automatski uzorkuje, ali je poslata i ekipa iz laboratorije "Vodovoda" da proveri", navode za 021 u tom preduzeću.

"Vodovod" je obavestio sanitarnu inspekciju, kao i Službu komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koja kontroliše i vodu u Dunavu.

"Obaveštene su sve nadležne službe, a biće izvršen i uvid u registar zagađivača, kako bi se, eventualno, kada bude poznato poreklo materije koja je obojila vodu, došlo do nekog zaključka. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je, po našim saznanjima, poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje", dodaju u Vodovodu.

Rezultati testiranja biće poznati tek od nedelje.

Novosadski portal podseća da su se ovakve situacije ranije dešavale kada je neki od većih lanaca mesara ispuštao veće količine krvi.

U "Vodovodu" kažu da 021.rs je teško utvrditi odakle potiče, budući da je reč o zbirnom ispustu, odnosno da se iz celog grada kanalizacija doprema sistemom cevi na crpne stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: