Hag zahteva hapšenje Šešelja

Žalbeno veće Haškog tribunala zahteva od Vlade Srbije da uhapsi Vojislava Šešelja i da ga izruči 26. maja, a njegovo zdravstveno stanje to ne može sprečiti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

23:14

Default images
foto: Tanjug

Kako navodi beogradski dnevnik “Politika“, prema zahtevu koji je dostavljen Ministarstvu pravde, a u koji je "Politika" imala uvid, Šešeljevo zdravstveno stanje nije razlog za njegovo neizručenje jer "njegovo zdravlje ne bi uopšte moralo da bude narušeno povratkom u Hag".

U dokumentu piše i da je Šešelj u odgovoru Tribunalu naveo da se nije ogrešio o nalog Pretresnog veća da bude pušten na privremenu slobodu, da ne postoji opasnost od njegovog bekstva, da nije uticao na svedoke i da ni jedan svedok nije ugrožen.

Istaknuto je i da je žalbeno veće, pošto je zaključilo da je pretresno veće pogrešilo time što nije povuklo odluku o Šešeljevom puštanju, poništilo odluku pretresnog veća od 13. januara i izdalo nalog da se ona smesta povuče i naloži njegov povratak.

Nalog Žalbenog veća nisu potpisala dvojica od pet sudija - Bahtijar Tuzmukhamedov i Kofi Kuelio Afanđe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: