"Za Bregovićev koncert milion i po"

Niš -- Gradonačelnik Niša Zoran Perišić demantovao je da je doček srpske Nove godine na kojem je svirao Goran Bregović koštao dva i po miliona dinara.

Izvor: Beta
Podeli

Perišić je rekao da je koncert Gorana Bregovića koštao milion i po dinara, kao što je i prvobitno bilo najavljivano, negirajući tako jučerašnje saopštenje Lokalnog antikorupcijskog foruma u kom je navedeno da gradsko rukovodstvo nije saopštilo tačne podatke o ceni dočeka, odnosno da je nastup građane Niša koštao oko dva i po miliona dinara.

"Grad Niš je za organizovanje koncerta, za produkciju, ozvučenje i montiranje bine, platio milion i po dinara, a Bregović se ranije odrekao honorara", rekao je Perišić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je opština Medijana, pre nego što je dogovoren Bregovićev koncert, zakazala doček u Parku Svetog Save i realizovala javnu nabavku za organizaciju dočeka.

"Opština Medijana je platila milion dinara za nastup lokalnih bendova i vatromet. Da ne bi imali doček na dva mesta, njihove nastupe prebacili smo kao predgrupe koncertu Gorana Bregovića. Bez troškova koje je imala Medijana, njegov koncert je koštao milion i po", naglasio je gradonačelnik Niša.

strana 1 od 223 idi na stranu