Meron: Srbija da reguliše Šešelja

Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron rekao je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

11:30

Default images

Meron je rekao da ne može da se meša u Šešeljeve javne istupe i da je Srbija, u kojoj se Šešelj nalazi, suverena zemlja i da sama to treba da reguliše.

"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu, gde se nalazi u poseti.

Povodom današnje rasprave o Šešelju u EP u Strazburu, a zatim i u SB UN, Meron kaže da može da se raspravlja.

"Nema šta da se krije i veoma je dobro biti transparentan u svim stvarima. Ne smeta mi postavljanje bilo kakvih pitanja”, rekao je Meron.

On je naveo da u celom slučaju postoje "brojni nesporazumi".

Raspravno veće Haškog suda odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu donelo isključivo na osnovu humanitarnih razloga, odnosno zbog njegove teške bolesti, a tužilac Tribunala se nije žalio pa odluka o privremenom oslobađanju nikada nije ni dospela do prizivnog veća Tribunala.

On je dodao i da kao predsednik suda ne može da se meša u odluke raspravnog veća niti u njegovu komunikaciju s Tužilaštvom koje je, kako je istakao, imalo i mogućnost i pravo uvida u svu medicinsku dokumentaciju koja je bila osnov za Šešeljevo privremeno oslobađanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: