Džihadisti objavili novi snimak

Ekstremisti Islamske države (IS) objavili su novi video snimak na kome britanski fotoreporter Džon Kantli govori da planira da otkrije istinu o džihadistima.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

18:31

Default images

Snimak u trajanju od 3.21 minuta objavljen je na Jutjubu, a na njemu Kantli nosi narandžasti kombinezon i govori u kameru na engleskom, dok je titl na arapskom.

Agencija AFP prenosi da se ne zna kada je snimljen video i ne vidi se "neposredna opasnost po njegov život", a Rojtres navodi da se u trominutnom video spotu muškarac (Kantli) pojavljuje u dobrom zdravlju i obećava da će preneti neke činjenice.

"Sada, znam šta mislite. Mislite, on samo to radi, jer je zatvorenik. Ima pištolj uperen u glavu i primoran je da to uradi, zar ne. Pa, to je istina. Ja sam zatvorenik. To ne mogu poreći. Ali, pošto sam video da sam napušten od svoje vlade i moja sudbina sada leži u rukama Islamske države, nemam šta da izgubim", priča Britanac u objavljenom video snimku.

Kantli, koji je radio je za britanske novine - Sandej tajms i Sandej telegraf i za francusku agenciju AFP, uhvaćen je na putu za Siriju, u novembru 2012.

Pre toga je bio zarobljen zajedno sa holandskim fotografom, u Siriji u julu 2012., ali bio pušten posle devet dana zatočeništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: