Lavrov: Kijev ne da prolaz za pomoć

Moskva -- Rusija doprema humanitarnu pomoć na jugoistok Ukrajine uz pomoć proruskih pobunjenika, jer je Kijev odbio da nam to dozvoli, izjavio Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Krajem maja smo podneli zvaničan zahtev (ukrajinskim) vlastima za dozvolu za dopremanje takve pomoći i odbijeni smo", rekao je šef ruske diplomatije generalnom sekretaru OEBS-a Lambertu Zanijeru u Moskvi, izvestila je agencija Interfaks.

"Odbijeni smo zvaničnim dopisom i zbog toga obezbeđujemo pomoć postojećim kanalima uz podršku pobunjenika koji su zabrinuti kako njihove žene, deca, očevi i majke izlaze na kraj sa ovim teškoćama", kazao je Lavrov, a preneo AFP.

Šef ruske diplomatije je svaki pokušaj da se zamene delovi mape puta OEBS-a o deeskalaciji krize u Ukrajini novim unilateralnim planovima ocenio kao kontraproduktivan, naveo je Itar-Tas s.

Lavrov je najavio da će Zanier posetiti ukrajinske izbeglice u oblasti Rostov. "Znam da ćete tokom posete oblasti Rostov, posetiti izbeglice iz oblasti Donjecka. Smatram to korisnim", dodao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 516 idi na stranu