Poslanik Zelenih sa Snoudenom

Poslanik nemačkog parlamenta iz redova opozicije Hans Kristijan Štrebele sreo se sa sa bivšim službenikom NSA Edvardom Snoudenom u Moskvi.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

21:36

Default images

U pisanom saopštenju iz Kabineta poslanika iz partije Zelenih se navodi da je bivši službenik NSA koji je obelodanio poverljive podatke o programu američke agencije za nadgledanje telefonske komunikacije i internet prepiske, uručio pismo Štrebeleu "za Nemačku vladu i nemačkog saveznog javnog tužioca", prenela je agencija Rojters.

Štrebele je, posle susreta sa Snoudenom, postavio na tviter fotografiju njih dvojice u Moskvi, navodi AP i objašnjava da su (upravo) opozicioni Zeleni bili najveći kritičari navodnih postupaka američke NSA.

Nemački poslanik je, za nemačku televiziju ARD, rekao da je Snouden "pojasnio da zna mnogo i da je spreman da otputuje u Nemačku i svedoči, ali da bi okolnosti morale da budu raščišćene".

Rojters podseća da je nemačka kancelarka Angela Merkel ranije ove nedelje poslala svoje vrhunske službenike ministarstva inostranih poslova i savetnike obaveštajne službe na razgovore u Vašington o osnovanim navodima da je NSA prisluškivala njen mobilni telefon, što je izazvalo ogorčenje u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: