Preko Gradine milioniti putnik

Na graničnim prelazima gužve se ne smanjuju ni u popodnevnim satima, pa putnici koji su u tranzitu kroz Srbiju čekaju od četiri časa na Batrovcima i Horgošu.

Izvor: B92, Beta

Subota, 31.08.2013.

09:52

Default images

Na prelazu Preševo čeka se do 30 minuta.

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš na izlasku iz Srbije ka Hrvatskoji i Mađarskoj, zadržavanja putničkih vozila su oko četiri sata, a na prelazu Šid ka Hrvatskoj na izlazu iz Srbije čeka se dva sata, rečeno je Tanjugu u Operativnom centru Auto moto saveza Srbije.

Prema informacijama AMSS od 17. 30 časova, na prelazu Gradina, gde su juče bile kilometarske kolone, i prelazu Preševo, zadržavanja su oko pola sata.

Takođe, na naplatnim rampama zaržavanja su od 10 do 15 minuita, osim na stanici Bubanj potok ka Beogradu, gde se čeka oko 40 minuta.

Preko graničnog prelaza Gradina iz Bugarske je u poslednjih 24 sata u Srbiju ušlo 100.000 putnika, a očekuje se da uđe i milioniti putnik u mesecu avgustu.

Na tom zbog velikih gužvi pojačane smene carinika, tako da vozila u Srbiju iz Bugarske od jutros ulaze u 13 kolona, a zadržavanje je do sat vremena.

Vođa smene na Gradini Oliver Mitić rekao je agenciji Beta da od jutros putnička vozila iz pravca Bugarske ulaze na deset traka, za autobuse su otvorene dve trake, dok je jedna namenjena kamionima.

"Zadržavanje je do 60 minuta. Ne znamo tačno koliko je dugačka kolona vozila u Bugarskoj, ali prema nekim informacijama, ona iznosi oko tri kilometra", rekao je Mitić.

"Kolege iz Bugarske su deo svojih ulaznih traka pretvorili u izlazne tako da je sa bugarske strane kolona od tri kilometara, a na izlazak iz Bugarske čeka se do dva sata. Do kraja ovog vikenda očekujemo da u Srbiju uđe i milioniti putnik u ovom mesecu", kazao je Mitić Tanjugu.

On je dodao da u toku ovog i sutrašnjeg dana očekuju talas povećanog prelaska putnika i vozila preko Gradine iz pravca Bugarske.

Saobraćaj u Srbiji od jutros je pojačanog intenziteta, saopštio je AMSS.

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje u pravcu Hrvatske se čeka oko četiri sata, na Horgošu se čeka oko tri sata, a u Šidu oko sat, rekla je Tanjugu dežurna u AMS S Ivana Dragović.

Za razliku od jučerašnjih ogromnih kolona sa bugarske strane, koje su po izveštajima sa Gradine u pojedinim momentima dostizale 30, pa i 50 kilometara, noćas na bugarskoj strani nije bilo tako velikih kolona pa je oko ponoći sa bugarske strane dužina kolone iznosila oko pet do šest kilometara. Juče tokom dana se na izlazak iz Bugarske čekalo i do deset sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: