Tri požara bukte oko Splita

Veliki šumski požar buknuo je rano jutros na području Duća i on se, zbog jakog vetra, sve više širi i približava kućama u Dugom Ratu. Bukte još dva požara.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

09:21

Default images

Zbog opasnosti po domaćinstva u Dugom Ratu u ovim trenucima glavnina vatrogasaca radi na gašenju tog požara, saopštio je komandir vatrogasnog društva Dražen Glavina.

"Za sada nemamo pomoći iz vazduha jer duva vetar, pa se moramo snalaziti na terenu. Puno je vatrogasaca trenutno ovde. Trudimo se čim pre da obuzdamo vatru”, kratko je za Hinu rekao Glavina.

Inače, osim ovog, na širem području Splita su aktivna još dva požara - u Čelinama kod Stanića, nedaleko od Omiša koji je buknuo noćas i u Ljubitovcu kod Trogira, gde se vatrogasci bore sa vatrom od ranih jutarnjih sati. Na svim tim mestima gori borova šuma i nisko rastinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: