Vučić,najbolje rešenje za premijera

Beograd -- Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Podeli

Stefanović, koji je i potpredsednik SNS, rekao je i da je on ovaj predlog već izneo i pred stranačke organe.

"Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada", rekao je Stefanović u intervjuu "Novostima".

Stefanović je rekao da bi prilikom rekonstrukcije vlade bilo dobro kada bi neki ministri sami otišli, da neće biti povećanja broja resora i da se uopšte ne razmišlja o koaliciji SNS sa DS.

On je najavio da će na sednici Predsedništva SNS u subotu biti doneta odluka ko u vladi nije dobro radio. Ona će potom biti izneta pred Glavni odbor SNS, koji bi već sledeće nedelje trebalo da usvoji sve kadrovske promene.

"Možda bi najbolje bilo da neki sami odu, da ne čekaju da im stranka kažu da nisu zadovoljili", smatra Stefanović.

Upitan ko će od državnih sekretara i direktora javnih preduzeća biti zamenjen, on je odgovorio da je reč o većem broju ljudi.

"Neće ih sigurno biti četvoro ili petoro. Srbija je dobijanjem datuma ušla u novu fazu u kojoj svi moraju da budu fokusirani na ekonomiju. Zato je potreban tim koji će bolje da funkcioniše. Svi moramo da se okrenemo reformama i moramo da pokažemo rezultat", istakao je Stefanović.

On smatra da promenama neće svi biti zadovoljni i biće onih koji će pokušati po svaku cenu da zadrže svoju poziciju .

"Svi će dobiti priliku da pred članovima GO objasne šta su tačno radili i šta ih preporučuje da ostanu. Međutim, ukoliko ne budu dobili većinu pred stranačkim organima, to treba da prihvate. Odlazak sa funkcije nije kraj sveta", rekao je Stefanović.

Politika

strana 1 od 180 idi na stranu