Osnivačka skupština Nove stranke

Beograd -- U Beogradu je održana osnivačka skupština Nove stanke, na kojoj je izabrano rukovodstvo i usvojen statut i niz programskih dokumenata.

Izvor: B92
Podeli

Pod sloganom "Srbija koju će poštovati" od danas na domaćoj poltičkoj sceni deluje Nova stranka.

Glavni cilj prema rečima njenog lidera Zorana Živkovića jeste da od zemlje urušenog morala, u kojoj je samo kriminal organizovan, a vlast ogrezla u korupciju, učini modernu i uspešnu državu

"Biće teško. Neki nas neće razumeti. Biće opasno, proglašavaće nas za izdajnike. Neki će misliti da imamo samo iluzije, da je u Srbiji nemoguće nešto promeniti nabolje, ali mi moramo da pokažemo da smo u stanju da nešto promenimo i budemo bolji od onih koji su poslednjih 25 godina vladali Srbijom", rekao je Živković.

Upravo zbog toga stranku će, prema Živkovićebvim rečima, uglavnom činiti ljudi koji do sada nisu bili u politici.

"Da bismo menjali Srbiju moramo da menjamo sebe, moramo politiku da gledamo ne kao izvor lične promocije već za ostvarenje opštih interesa", kaže Živković.

O reformama u ekonomiji, institucijama i političkom sistemu, i ostankiu na evropskom putu, koji su Srbviji neophodnim posle višegodišnjeg tapkanja u mestu, govorili su stručnjaci iz tih oblasdti, potpredsednici Nove stranke

"Naš prvi zahtev biće promena pravnog i političkog sistema, promena Ustava Srbije reforma institucija...borićemo se za to da uz vladavinu prava uvek ide princip odgovornosti", rekao je Živković.

Na osnivačkoj Skupštini nove stranke najavljena je prva konferncija koja će biti održana za 6 meseci kada će biti izabrani i lokalni organi. Do tada bi stranka prema rečima njenog predsednika, morala da bude spremna i za eventualne vanredne izbore.

Politika

strana 1 od 195 idi na stranu