Novi napad na Srbe u Žaču

Nepoznate osobe pucale su sinoć u pravcu kuća srpkih povratnika u selu Žač kod Istoka, i to u trenutku kada je kod njih bila patrola kosovske policije.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

08:30

Default images

Jedan od povratnika u selo Žač kod Istoka Veljko Komatović rekao je za RTS da su nepoznate osobe pucale u pravcu kuća srpkih povratnika u tom selu, i to u trenutku kada je kod povratnika bila patrola kosovske policije.

Komatović je rekao da je pucnjavi prethodio napad grupe ljudi kamenicama na kuću porodice Drljević. Napad je prijavljen policiji, čija patrola je izvršila uviđaj.

"Dok je policija ispitivala šta se događalo, iz obližnjih livada oko 20 časova začula se pucnjava", rekao je Komatović.

Prema njegovim rečima, policija je krenula da istraži teren odakle je pucano, a u međuvremenu su stigli i vojnici Kfora.

U Žaču živi 13 povratničkih porodica i stalna su meta napada i zastrašivanja. Poslednji napad na kuće srpskih povratnika u tom selu bio je početkom avgusta kada su nepoznate osobe otvorile vatru iz automatskog oružja. U toj pucnjavi nije bilo povređenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: