Prijava protiv vlasnika restorana

NVO "Institut socijalne inkluzije" podnela je krivičnu prijavu protiv Mila Kadije, vlasnika etno-restorana "Kadmi" u Njegušima. Kadija najavio tužbu.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 31.07.2012.

20:39

Default images

Po tvrdnji nekih medija, Kadija je prošle subote odbio da u svom lokalnu usluži Veselinku Raković sa petoro dece i jednu monahinju SPC.

NVO piše da očekuje preduzimanje službenih radnji i da se oceni da li u postupku Kadije ima elemenata krivičnog dela motivisanog netolerancijom ili mržnjom.

Postupak Kadije danas je osudio i Odbor Skupštine Crne Gotre za odbranu i bezbednost na sednici tokom koje je razmatrao prikupljanje podataka u vezi sa postpukom privatizacije crnogorskog Telekoma.

Kadija je danas za podgorički internet portal "Analitika" izjavio da on nije iz svog restorana izbacio Rajković, njenu decu i kaludjericu SPC, već su one same otišle pošto im je rečeno da u restoranu nema "srpske cicvare" - koju su tražile, već im se moze ponuditi "crnogorski kačamak".

Po objašnjenju Kadije, u njegovom restoranu rade Srbi, on ima poslovne aranžmane sa deset turističkih agencija iz Srbije, i demantovao tvrdnju lista "Vijesti" da je isterao majku sa decom i monahinju zato što su Srbi.

Milo Kadija se požalio da je dobio oko 200 pretećih SMS poruka.

On sam, međutim, kaže da se sve nije desilo baš tako kako prenose novine, pa za „Novosti“ tvrdi da mu je slučaj - namešten.

"Monahinja i ta porodica, pošto sam im rekao da kačamak koji su naručili, koji ovde jeste crnogorski, a nema ćevapa i srpske mućkalice, treba da sačekaju sat-dva otišle su odavde nasmejane", priča Milo, ogorčen.

U restoranu, uz veliku Titovu sliku, izložene su brojne zastave, među kojima nema - srpske.

"Ma, to mi donose agencije sa kojima sarađujem. Niko mi nije ostavio zastavu Srbije. Dakle, jesam veliki Crnogorac, ali mi niko ne može reći da mrzim nekoga, još manje da bih išćerao gladnu đecu i žene iz restorana od kojeg živi moja porodica", kaže Milo, pokazujući nam kako su jedne novine na njegov račun objavile naslov „Kretenčina crnogorska“.

Posle svega, Kadija se žali da dobija pretnje od svakakvih, a monahinju će, veli, da tuži, jer mu je lažnom pričom ugrozila i familiju i biznis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: