Policijska misija EU odlazi iz BiH

Policijska misija Evropske unije u BiH (EUPM) završila je rad "podrške vladavini zakona" u toj zemlji, saopštila je Evropska komisija u Briselu.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

13:44

Default images

Policijska misija EU je u Bosni delovala od 1. januara 2003. i, kako je ocenila visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, "u mnogim vidovima je doprinela uobličavanju zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU kao i ulozi Unije u uspostavljanju bezbednosti" u mnogim zemljama.

"Dovršetak Policijske misije EU je odraz napretka koji je Bosna i Hercegovina postigla u vladavini prava", istakla je Ketrin Ešton, naglasivši da će EU specijalni izaslanik u BiH Peter Sorensen" nadograditi dostignuća Misije kroz dalja poboljšanja i podršku BiH na njenom putu ka uključivanju u EU".

"EUPM je delovala kao sastavni deo šireg pristupa EU u jačanju vladavine zakona u BiH i regionu, pomažući važna tela za primenu zakona i pravosudni sistem u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, uz snaženje saradnje policije i tužilaca i podsticanje regionalne i međunarodne saradnje", podvukla je visoka predstavnica EU.

Prema podacima EK, za proteklih skoro deset godina je u policijskoj misiji EU u Bosni delovalo dve hiljade i tristo policajaca i medjunarodnih stručnjaka iz zemalja članica EU, kao i drugih država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: