"Poziv na neposlušnost nerealan"

Ministar Rasim Ljajić kaže da je poziv Bošnjacima na građansku neposlušnost "prikupljanje lakih političkih poena, koje nema nikakve veze sa realnom situacijom".

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

17:25

Default images

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević pozvao je bošnjački civilni sektor i bošnjačke partije na građansku neposlušnost u znak protesta zbog "neodrživog položaja" Bošnjaka u Srbiji. On je pozvao na mirne proteste, demonstracije i bojkot policije, sudstva i tužilaštva.

"To je čista politička izjava, koja može imati kontraefekat, pošto će ih pitati, šta ste vi radili u vlasti protekle četiri godine", kazao je ministar rada i socijalne politike agenciji Beta.

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, ocenio je da je od 2001. godine do danas dosta urađeno na unapređenju položaja manjinskih zajednica u Srbiji i da su to priznale i potvrdile sve međunarodne organizacije.

"Ako je išta u ovoj državi urađeno, urađeno je iz manjinska prava. Problema ima, ali ih treba rešavati u demokratskoj proceduri i u institucijama", kazao je on.

Esad Džudžević, koji je pozvao bošnjake na građansku neposlušnost, poslanik je u Skupštini Srbije, a izabran je na Listi za Sandžak, koaliciji koju je predvodio lider Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin. Ugljanin je ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: