Rumunija podržava put Srbije ka EU

Bukurešt -- Rumunija očekuje da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u EU kaže šef rumunske diplomatije Kristijan Dijakonesku.

Izvor: Beta
Podeli

Dijakonesu i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić razgovarali su u Minhenu, gde se održava međunarodni skup o bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije.

Rumunski ministar je izrazio nadu da će Srbija dobiti status kandidata u februaru i da će to biti potvrdjeno na Evropskom savetu koji će biti održan 1. i 2. marta.

Jeremić je zahvalio za konstantnu podršku Rumunije Srbiji na njenom evropskom putu i naglasio da će 2012. godina biti test za proevropske političke snage u SRbiji, u kontekstu parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Dijakonesku se u Minhenu sastao i sa evropskim komesarom sa proširenje Štefanom Fileom, s kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana.

Tom prilikom šef rumunske diplomatije rekao je Fileu da Rumunija podržava davanje Srbiji statusa kandidata i ocenio da bi to bio značajan signal za zemlje zapadnog Balkana da će se proces proširenja EU nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 44 idi na stranu