Merkelova sa Đinđićevom i Masom

Beograd -- Nemačka kancelarka Angela Merkel pre službenih razgovora sa državnim vrhom Srbije sastala se s predsednicom UO Fonda Dr Zoran Đinđić, Ružicom Đinđić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sastanku su prisustvovali i stipendisti tog Fonda.

Susretu u hotelu "Hajat", koji je počeo nešto posle 9.00 sati, prisustvuje i ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.

Ružica Đinđić je posle susreta rekla da je to doživela kao počast onome što Fond radi i počast Zoranu Đinđiću, koji je najzaslužniji za promovisanje evropske budućnosti Srbije.

Ona je novinarima prenela da je Merkelova nju i stipendiste Fonda upoznala sa prednostima evropske budućnosti Srbije, istakavši da je to budućnost koja podrazumeva države bez granica.

Đinđićeva je takođe činjenicu da je sastanak sa Fondom Merkelovoj bio prvi u nizu koje danas ima u Beogradu doživela kao izraz poštovanja prema njenom suprugu, čiji je san bila moderna evropska i građanska Srbija.

Nemačka kancelarka u Beograd je sinoć stigla nakon jednodnevne posete Zagrebu, gde se juče sastala s predsednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor i izjavila da sve zemlje zapadnog Balkana mogu da postanu članice Evropske unije ako ispune preduslove, a kao uslov za Srbiju navela je normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Ona će se danas sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Palati Srbija, gde će biti vođeni razgovori u "četiri oka", nakon čega će biti održan sastanak delegacija dveju zemalja, a zatim i zajednička pres konferencija Tadića i Merkelove.

Pored razgovora s predsednikom Tadićem, Merkelova će imati i zvaničan susret sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Sastanku će prisustvovati i zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade Božidar Đelić, ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić, odbrane Dragan Šutanovac i ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu