Vojvođanski poslanik napustio G 17

Novi Sad -- Šef poslaničke grupe G17 plus u vojvođanskom parlamentu Aleksandar Radonjić napustio je G17 plus, ali nije prešao u DS, kako su pisali mediji, saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli

Radonjić za sada namerava da bude slobodan poslanik i da se prilikom glasanja opredeljuje za druge stranke.

Radonjić je, u izjavi novosadskom "Dnevniku", istakao da izlazi iz G17 plus zbog neslaganja s politikom te stranke.

"Odluka je nastala zbog organizacionih i političkih promena u G17 plus, a ja više nisam mogao da sledim te promene. Moja odluka nije vezana za odnose Demokratske stranke i G17 plus na republičkom nivou, već se jednostavno ne slažem s novom politikom stranke", dodao je on.

On je dodao da se, pored ostalog, ne slaže sa saradnjom G17 plus s bivšom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković u okviru Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i ukazao da je mandat stekao na listi "Za evropsku Vojvodinu".

Pokrajinski odbor G17 plus zatražio je da sada već bivši poslanik te stranke u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić vrati mandat i kao primer dobre prakse navodi slučaj Slobodana Maraša, koji je nakon prelaska u G 17 plus ostavio poslaničko mesto Liberalno-demokratskoj partiji.

"Očigledno je da je očuvanje mandata stavljeno iznad morala i principa. Svako ima pravo da menja svoje političko mišljenje ili stranku, pa i Radonjić. Kada napuštate stranku zahvaljujući kojoj ste i izabrani u pokrajinski parlament, međutim, sasvim je logično da vratite mandat", navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću PO G17 plus.

U tekstu se dodaje da Radonjić nije izabran u Skupštinu Vojvodine kao pobednik na izborima po većinskom sistemu, kada građani glasaju za određenog kandidata poimence, već s proporcionalne liste G 17 plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu