Protest kombi prevoznika u 3 grada

Beograd -- Nekoliko stotina kombi prevoznika održalo u Beogradu, Nišu i Novom Sadu protestne vožnje, uz zahtev da država ukine porez na luksuz za tu kategoriju vozila.

Izvor: B92
Podeli

Vlada će najverovatnije večeras imati sednicu na kojoj će biti razmatran način da se za kombi prevoznike reši pitanje plaćanja takse prilikom registracije vozila.

U Udruženju je rečeno da do sada nije zvanično predloženo ukidanje tog poreza, iako je, po dogovoru sa Ministarstvom finansija, to trebalo da bude učinjeno do danas.

Kolona kombi prevoznika krenula je od parkinga iza Centra "Sava" i nastaviće Ulicom Milentija Popovića, zatim preko Brankovog mosta, Prizrenskom, Terazijama, Kneza Miloša, Nemanjinom, preko Slavije i do sedišta preduzeća "Putevi Srbije" u Bulevaru kralja Aleksandra.

"Porez koji je uveden i koji nas opterećuje sa 70-80.000 dinara po jednom kombiju, da se stornira i ukine skroz", kaže predsednik Udruženja vlasnika kombi-vozila i prevoznika Igor Ljubinković.

"Danas je istekao 15. dan od kada su nam rekli da će se ukidanje taksi na luksuz razmatrati, ali još ništa nije urađeno", rekao je Ljubinković.

U Srbiji je registrovano 93.000 kombi-vozila koja, po tvrdnji Udruženja, čine kičmu mesnog i međumesnog teretnog transporta.

"Drugo je da se putarine promene da ne plaćamo isto mi i autobus sa 70 sedišta. Krenućemo od Sava centra, ići ćemo preko Brankovog mosta, pored obe skupštine, do Javnih puteva Srbije", najavio je danas ranije pre protesta.

"Biće dosta vozila, to ne podrazumeva blokadu, ali podrazumeva gužvu“, rekao je Ljubinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu