Bregović plaća 2,5 miliona dinara

Beograd -- Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da odloži krivično gonjenje protiv muzičara Gorana Bregovića, osumnjičenog za nelegalnu gradnju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Rešenjem o odlaganju krivičnog gonjenja Bregoviću je naloženo da u roku od šest meseci, od prijema rešenja, gradskom Sekretarijatu za zdravstvo uplati dva i po miliona dinara.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić podseća da je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela gradnja bez građevinske dozvole tužilaštvu podnelo u martu Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Bregović je investirao u izgradnju objekata u naselju Voždovac.

"Uz sve poštovanje Bregovićevog rada i kulturne afirmacije Srbije, ovo je dokaz da su svi jednaki pred zakonom i da svako mora da odgovara ako prekrši zakon", istakao je Zorić.

On je naglasio da će iznos od dva i po miliona dinara biti iskorišćen za ulaganje u gradske bolnice, na korist građana.

Ovaj potez koji je tužilaštvo preduzelo nema veze sa upravnim postupkom koji je u nadležnosti opštine Voždovac i u kome će se odlučiti šta će biti sa objektom koji je bespravno izgrađen, naveo je portparol Tužilaštva.

Odlaganje krivičnog gonjenja predstavlja primenu načela oportuniteta za laka krivična dela za koja se može naložiti rad u javnom interesu, novčana kazna i drugi vidovi zamene kazne zatvora.

Info

strana 1 od 895 idi na stranu