Raspada se narodnjačka koalicija?

Narodnjačka koalicija koju čine Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija postoji još samo "na papiru", pitanje dana je kada će se raspasti, piše "Danas".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.08.2010.

22:09

Default images

Vojislav Koštunica nezadovoljan je Velimirom Ilićem, koji mu poručuje da nema problem s tim da "svako krene svojim putem", piše list.

Pitanje dana je kada će ovaj savez, neformalno nastao pre osam godina, biti raskinut.

Iako predstavnici i jedne i druge stranke tvrde da se u njihovim međusobnim odnosima nije ništa bitno promenilo, u razgovoru za “Danas” priznaju da, ipak, postoji neki "kvar na vezama".

Međutim, ni NS ni DSS nisu spremne prve da "razvrgnu" potpisani koalicioni sporazum, već početni korak ka razlazu prepuštaju jedni drugima.

Miroslav Petković, potpredsednik DSS, kaže za "Danas" da ta stranka nije promenila stav prema Novoj Srbiji, ali i da je očigledno da je NS promenila neka svoja shvatanja.

Potpredsednik DSS-a ipak kaže da narodnjačka koalicija zvanično funkcioniše, da postoji komunikacija s predstavnicima NS, između predsednika stranaka, kao i da sarađuju u parlamentu.

S druge strane, lider NS Velimir Ilić poručuje da je njegova partija sve svoje obaveze iz koalicionog sporazuma izvršavala.

Ilić, koji je donedavno tvrdio da se s Vojislavom Koštunicom viđa veoma često, priznaje za “Danas” da se sa liderom DSS nije video, ali ni čuo, gotovo mesec dana.

Lider NS negira pri tom da mu je u ovom trenutku bliža naprednjačka opcija od DSS i tvrdi da ono što ga spaja sa SNS je pre svega zahtev za vanrednim izborima, jer "u državi vlada haos".

Na pitanje da li bi mu smetala eventualna koalicija između SNS i DS, o kojoj se uveliko govori, on odgovara da je ubeđen da do takvog saveza nikada neće doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: