Gradonačelnik o situaciji u Somboru

Gradonačelnik Sombora kaže, povodom incidenta između učenika srpske i mađarske nacionalnosti, da nema razloga za brigu za međunacionalne odnose u tom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

15:09

Default images

Gradonačelnik Sombora Dušan Jović pročitao je na konferenciji za medije u Skupštini grada izveštaj somborske policije povodom incidenta između dva učenika, u kojem se navodi da je Okružnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda i da nema elemenata drugog krivičnog dela.

Gradonačelnik Sombora Dušan Jović kazao je da ne želi da dozvoli da se u Somboru ponovi priča o razbijanju pekara od pre nešto više od godinu dana.

On je naveo da se do sada niko nije požalio na probleme u međunacionalnim odnosima.

"Ako se neko oseća ugroženim, neka se obrati nadležnim organima, odnosno policiji", kazao je gradonačelnik Sombora.

Dušan Jović je izjavio da je somborska policija profesionalno odradila svoj posao i da je stvar oko sukoba dva srednjoškolca raščišćena.

Na pitanje novinara da li je tačno da je u Gradsku upravu elektronskom poštom stiglo preteće pismo čelnicima grada, gradonačelnik je odgovorio potvrdno i rekao je da to pismo ne doživljava kao pretnju nego kao lošu provokaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: