Tadić: Raspisaću izbore

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je večeras da će, kada dobije odluku Vlade, raspisati izbore u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ne slažem se sa ocenom da Vlada Srbije nema jedinstvenu državnui politiku prema Kosovu u sasatavu Srbije", navedeno je u izjavi Tadića koja je medijima dostavljena iz pres službe Predsedništva. Tadić je ponovio stav da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da je ustavna obaveza parlamenta, Vlade i predsednika Republike da brani teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Predsednik je rekao da ga je premijer obavestio da će u ponedeljak sazvati sednicu vlade na kojoj će predložiti odluku o raspuštanju parlamenta i raspisivanju novih parlamentranih izbora.

Tadić je dodao da smatra da Vlada Srbije nema jedinstven stav oko evropske i ekonomske perspektive Srbije i njenih građana.

"Građani Srbije zaslužuju bolji život i ekonomsku perspektivu koja je jedino moguća u Evropskoj uniji, a uveren sam takođe da ćemo naše Kosovo od nezavisnosti najbolje braniti upravo članstvom u toj organizaciji", ponovio je Tadić.

On je naglasio da su izbori demokratski put kojim se prevazilaze političke krize i da su "jedino građani vlasni da svojim glasom kažu kojim putem Srbija treba da ide napred".

"Izbori su takođe prilika da Srbija potvrdi svoj demokratski kapacitet, da se obnove svi potencijali za odbranu Kosova i Metohije, da se osnaži ekonomija i poboljša položaj zemlje u svetu", ocenio je predsednik Srbije.

Tadić je rekao da očekuje da ministri u vladi do novih izbora rade svoj posao na dobrobit svih građana Srbije i da daju doprinos poboljšanju ekonomske situacije u našoj zemlji.

strana 1 od 63 idi na stranu