Otvorena biblioteka igračaka

Prvi put u Beogradu, najmlađi će moći da pozajmljuju igračke. U vrtiću “Maja” otvorena je biblioteka igračaka “Plavi zec”.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

18:23

Default images

Igračke u Biblioteci “plavi zec”, u vrtiću na Novom Beogradu, prilagođene su različitim individualnim sposobnostima, interesovanjima i uzrastu. Biblioteka je osmišljena tako da deca sa smetnjama u razvoju i deca bez smetnji zajedno odrastaju kroz igru.

"Pružamo uslove da se sretnu sa svojim drugovima koji nemaju razvojne smetnje i da kroz igru zajedno uče jedni sa drugima i o zivotu i o svetu oko sebe, i da na taj način uđu u svet odraslih", objašnjava Ljiljana Dosen, saradnik organizacije “Save the children” koja je pomogla ovu akciju.

Otvaranju biblioteke prethodila je priredba u kojoj su učestvovala deca iz vrtica “Maja” sa svojim drugarima ometenim u razvoju iz Zrenjanina.

Biblioteka je namenjena deci predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta i njihovim roditeljima, sa ciljem da ih kroz zajednicke aktivnosti podstakne na igru, rekreaciju i želju za saznanjem.

"Kako cemo im pomoći? Tako što ćemo svaki dan u ovim prostorijama imati aktivnosti, napraviti plan sa udruženjima, i drugim, ne samo sa ovima sa kojima smo ušli u ovaj program rada i svakodnevno raditi na tome da što više ljudi dođe, vidi i poseti ovu igraonicu i provede vreme u njoj", kaže Maja Stefanović direktorka predškolske ustanove “11 april”.

Ovo je prva biblioteka te vrste u Beogradu, dok u gradovima sirom Srbije već postoji trideset ovakvih igraonica.

Britanska organizacija “Save the children”, pod čijim pokroviteljstvom se otvaraju ovakva mesta pri vrtićima, najavila je da će u naredne dve godine otvoriti još osam igraonica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: