Odloženo suđenje Mihajlov-Popović

Sudski postupak po tužbi Vladimira Popovića protiv Dejana Mihajlova odložen jer odbrana traži izuzeće postupajućeg sudije.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

12:55

Default images

Sudski postupak protiv generalnog sekretara Vlade Srbije Mihajlova, po tužbi za klevetu bivšeg šefa Vladinog Biroa za komunikacije Popovića odložen je, a o zahtevu treba da odluči predsednik III opštinskog suda. Popović je tužio Mihajlova zbog toga što je 2003. godine izjavio da se Popović "neovlašćeno bavi tim poslom".

Iako proces formalno traje već više od tri i po godine, Dejan Mihajlov tek je drugi put došao na ročište. Vladimir Popović u sudnici je rekao da je Mihajlov štićenik ministra pravde Zorana Stojkovića i da je na prošlo ročište, 21. decembra 2006, došao samo zbog predizborne kampanje.

Iako se generalni sekretar Vlade pre toga nije pojavio na 26 ročišta, odbrana je kao razlog za izuzeće sudije navela to što je bez osnova naloženo privođenje Mihajlova.

"Podnošenjem zahteva za izuzećem su postigli cilj koji su hteli, jer za dva meseca nastupa zastarelost, tako da se više neće moći voditi ovaj postupak. Oni su uspeli u onome što su hteli, a to je da ne odgovaraju za ono što je Mihajlov iznosio bez osnova", kaže advokat Vladimira Popovića, Vlado Pavićević.

Mihajlov i njegov branilac Vladan Vukčević tražili su izuzeće sudije Vesne Perišić jer je, kako su obrazložili, bez osnova naložila da Mihajlova na prethodno ročište privede policija.

Mihajlov nije želeo da daje izjave i zajedno sa advokatom napustio je zgradu suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: