Svaki osmi na lažnom bolovanju

Svaki osmi zaposleni u Hrvatskoj je u 2006. bio na bolovanju zdrav, pokazalo je istraživanje sa 1.000 radnika i vlasnika firmi.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2006.

15:47

Default images

Prosek boravka na lažnom bolovanju bio je u proseku četiri dana, razlog koji je najčešće navođen bila je "iscrpljenost na radnom mestu", a lažima se pođednako koriste i muškarci i žene.

Prema tom istraživanju, najviše lažnih bolovanja bilo je u ovoj godini među zaposlenima u Istri i Primorju, a ako se gleda ukupan broj svih odobrenih bolovanja, čak 25 odsto odobreno je prema lažnim bolestima.

Finansijski najisplativije je uzeti bolovanje na maloletno dete, za koje se odobrava 100 odsto mesečne naknade.

Zbog lažnog bolovanja 13 odsto zaposlenih dobilo je otkaz, a da poslodavci nisu toliko naivni, svedoči i podatak da je polovina njih otkrila kada su njihovi radnici lagali o razlozima izostanka s posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: