Omladinski pokret 64 županije

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2004.

16:58

Default images

Omladinski pokret 64 županije osnovan je pre dva dana u tajnosti u Bečeju.

Reč je o, kako se saznaje, nacionalističkoj organizaciji koja se zalaže za Mađarsku u nekadašnjim granicama. Cilj vojvođanske organizacije je teritorijalno razgraničenje područja u kojima su Mađari većina, a to se u programu Pokreta naziva "multietničkom regijom". Savez vojvođanskih Mađara ogradio se od ovog pokreta.

Povodom osnivanja Omladinskog pokreta 64 županije u Bečeju, organizacije koja se u Mađarskoj smatra izrazito desničarskom, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa je izjavio da ga ta organizacija ne zanima: "Oni su sami rekli da ih SVM ne podržava, tako da je SVM daleko od takve politike."

Kasa je istakao da će SVM i dalje zastupati interese mađarske manjine u skladu sa dobro poznatom politikom, "ali uz zajednički život sa svim građanima Vojvodine i Srbije, ne nauštrb nekih, i pogotovo ne separatistički kao što su ideje oko te organizacije 64 županije."

Omladinski pokret osnovan je u subotu u Bečeju u tajnosti, a kako saznajemo, reč je o nacionalističkom pokretu koji se zalaže za Mađarsku u nekadašnjim granicama kada je ona imala 64 županije, prenosi dopisnik B92, Larisa Inić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: