Labus: Nadoknadićemo zaostatke

Izvor: B92

Nedelja, 29.02.2004.

10:56

Default images

Predsednik G 17 plus Miroljub Labus kaže za B92 da će jedan od zadataka nove vlade biti i da nadoknadi zaostatak u izradi akcionog plana i Studije o izvodljivosti. "Mislim da smo nasledili jedno stanje od prethodne vlade koje predstavlja zaostatak od najmanje godinu dana, tako da je jedan od najprečih zadataka nove vlade da nadoknadi taj zaostatak. Videćemo šta će biti sa Studijom o izvodljivosti, mnogo prvo treba ovde u zemlji da se uradi, da bi mogli da razgovaramo sa Briselom. Ne mogu o roku ništa da vam kažem, mogu samo da vam kažem da ćemo ja, moja ekipa i vlada da uradimo sve da to bude što pre. Samo od nas zavisi koja će godina da bude datum našeg prijema, naš zadatak je da ubrzamo procese kod nas u kući i onda će se ti rokovi skratiti", rekao je Labus.

Prioritet nove vlade, prema Labusovim rečima , je priprema budžeta , koji bi trebalo da bude usvojen do kraja marta. Na pitanje da li je prihvatljiv budžet koji je predložila odlazeća vlada Labus odgovara: "15 – 20 posto budžeta jeste prilagodljivo, 80 posto su obaveze koje su od ranije preuzete, ali tih dvadesetak posto je dovoljno da može da se pokaže jedna nova politika. U predhodnom budžetu je bio veliki naglasak na potrošnji i malo podsticaja za oporavak privrede. Mi ćemo se truditi da do kraja marta bude budžet, mislim da je to jako kratak rok, i ako se vlada formira iduće nedelje, a mislim da će se formirati, onda mi imamo manje od četiri nedelje i da usvojimo budžet, i da se on uputi u narodnu skupštinu, ali radićemo dan i noć, jer to zaista mora da se u tom roku dogodi", rekao je Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: