Marović: Srbija i Crna Gora postaju faktor stabilnosti

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2003.

21:30

Default images
Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je u nedelju uve;e u Budvi da "odnosi Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji" i da "su zasnovani na demokrtaskim osnovama". "SCG i Makedonija se u ovom trenutku nalaze na putu evropskih integracija i mislim da nas zajednički ciljevi čine dodatno odgovornim da tu odgovornost pokažemo efikasnim i korisnim za čitav region", rekao je Marović posle razgovora sa makedonskim predsednikom Borisom Trajkovskim u vili "Gorica" u Budvi. Marović je naglasio da je posle evopskog samita u Solunu otvorena evropska budućnost zapadnog Balkana, uključujući i Makedoniju i SCG. Predsednik državne zajednice je ocenio da je u SCG "puno uradjeno na izgradnji ekonomskih odnosa", kao i da se u poslednja tri meseca uradilo puno ka približavanju Evropi. "Crna Gora i Srbija postaju faktor stabilnosti i jedan od lidera normalnih, prijateljskih, stabilnih, regionalanih odnosa saradnje kojima i odnos izmedju Srbije i Crne Gore i Makedonije daje poseban pečat", zaključio je Marović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: