VECINA GRADJANA SRBIJE PROTIV BOJKOTA

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2000.

14:47

Default images
Vecina gradjana Srbije smatra da opozicija ne treba da bojkotuje izbore, cak i u slucaju da s vladajucim partijama ne bude postignut dogovor o izbornim uslovima, pokazala je anketa Centra za politikoloska istrazivanja i javno mnjenje beogradskog Instituta drustvenih nauka, sprovedena za agenciju Beta od 11. do 15. jula na teritoriji Srbije bez Kosova. Prema istrazivanju, u kom su ucestvovala 1.382 punoletna gradjana iz 83 slucajno izabrane mesne zajednice, 43 odsto ispitanika izjasnilo se protiv bojkota izbora, 22 odsto je bilo za tu opciju, dok je trecina ispitanika, odnosno njih 35 odsto, bila neodlucna. Prema sadasnjem raspolozenju biraca u Srbiji, opozicija je na svim izborima, saveznim, republickim i lokalnim, u prednosti u odnosu na vladajuce partije. Na saveznim izborima, sve opozicione stranke bi dobile glasove 32 odsto, dok bi stranke vladajuce koalicije podrzalo 24 odsto anketiranih. Velik broj ispitanih je neodlucno, njih 29 odsto, a apstinenata je 16 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: