POLICIJA PRIVELA OTPORASE U CENTRU BEOGRADU

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2000.

21:08

Default images
Nakon nesto vise od dva sata cetvoro aktivista Otpora kao i dve majke otporasa pusteni su iz policijske stanice u beogradskoj opstini Stari Grad. Policija ih je privela tokom prepodnevne akcije kod restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici. U akciji pod nazivom "Dodela ordena narodnog heroja gradjanima" Otpor je na ulici delio bedzeve i plakete na kojima je pisalo "Ja sam narodni heroj". Kako je izjavio jedan od privedenih aktivista Otpora Vukasin Petrovic, njega su policajci ispitivali ko je lider Otpora, ko finansira taj pokret, kao i ko sa kim kontaktira u Otporu. Prema Petrovicevim recima, policajci su aktivistima uzeli i otiske prstiju i licne podatke, a svako od sestoro privedenih ispitivan je posebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: