SNV CENTRALNOG KOSOVA UPUTILO ZAHTEV ARTEMIJU

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2000.

11:49

Default images
Srpsko nacionalno vece centralnog Kosova uputilo je u ponedeljak uvece zahtev predsedniku SNV Kosmeta vladiki Artemiju da "bivsi predstavnici" ne zastupaju stavove Srba te regije, do konacne odluke na narednoj sednici SNV centralnog Kosova, kojoj bi trebalo da prisustvuje i vladika Artemije. Kako je agenciji SRNA rekao predsednik SNV centralnog Kosova Slavisa Kostic, na sednici je podrzan stav da Rada Trajkovic, Randjel Nojkic, Dusan Ristic i Dragan Velic ne mogu vise predstavljati ovaj SNV u SNV Kosmeta. SNV centralnog Kosova je obrazlozio da ga "ne mogu predstavljati lica cije porodice nisu na Kosovu". Na sednici nije izabran novi predsednik IO umesto smenjenog Dragana Velica, jer ce se to pitanje razmatrati za nekoliko dana na novoj vanrednoj sednici. Takodje je zakljuceno da se odredi delegacija koja ce se sastati sa vladikom Artemijem, kako bi se pokusalo iznaci resenje za podele medju rukovodstvima SNV centralnog Kosova i SNV Kosova i Metohije.

Predsednik Srpskog pokreta otpora Kosova i Metohije (SPOT) Momcilo Trajkovic odbacio je u utorak kao nelegitimnu odluku Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije da mu ospori pravo da se ubuduce predstavlja kao clan tog veca, ali je rekao da treba "uciniti sve" da dodje do politicke konsolidacije medju kosovskim Srbima. "Posto je SPOT izbabran u SNV KiM i posto me je moja sredina delegirala u vece, clan tog tela mogu da prestanem da budem kada me baza povuce i oduzme mi mandat", izjavio je Trajkovic agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: