Rugova, Tači i Haradinaj kod Štajnera

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2003.

12:00

Default images

Šef UNMIK-a Mihael Štajner sastao se u sredu posle podne sa liderima tri najveće partije kosovskih Albanaca sa kojima je razgovarao o prenošenju većih nadležnosti na institucije Kosova. Štajner se najpre sastao sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, liderom Demokratskog saveza Kosova, zatim sa predsednikom Demokratske partije Kosova Hašimom Tačijem i na kraju sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem.

Nakon sastanka, Rugova je novinarima rekao da je sa Štajnerom razgovarao o "učinjenom progresu na Kosovu i prenošenju kompetencija sa međunarodnih na kosovske inistucije". "Madamo se da ćemo postepenio dobiti kompetencije od UNMIK-a, a za to sam dobio obećanje od gospodina Štajnera", kazao je Rugova. Tači je nakon razgovora sa Štajnerom izrazio uverenje da će se kompetencije sa međunarodnih institucija "što brže" prenositi na kosovske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: