Koštunica: Nije dobro da Parlament bira predsednika

Izvor: Beta, Vecernje novosti

Nedelja, 01.12.2002.

10:58

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke srbije Vojislav Koštunica, komentarišući predlog da Parlament bira predsednika, izjavio je da to nije dobro rešenje, "pogotovo što su u jednom trenutku iz Parlamenta nestali poslanici". "Po nekim uverenjima, izbor predsednika iz Parlamenta jača Parlament, što nije loše, pod uslovom da neko drugi ne zajaše Parlament, a to je Vlada. Da se to ne bi dogodilo, potrebna je ravnoteža vlasti", rekao je Koštunica, dodajući da je institucija predsednika iza kog stoji većina građana element stabilnosti.

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica optužio je u nedelju deo Vlade Srbije, njenog premijera Zorana Đinđića i rukovodstvo Demokratske stranke da "stoje iza nauma" da predsednički izbori u Srbiji, zakazani za 8. decembar, ne uspeju. "Problem koji se pojavio na ovim izborima je da li će oni uspeti ili ne. Koncentrisao sam se na to pitanje pozitivno - kako da ti izbori uspeju i negativno - ko utiče na to da izbori ne uspeju, i opet se na tapetu, ne samo u tom delu, već i nešto šire od toga, morala naći Vlada Srbije, deo Vlade Srbije i njen predsednik Zoran Đinđić i rukovodstvo Demokratske stranke. To je potpuno normalno, jer oni stoje zapravo iza tog nauma da izbori ne uspeju", rekao je Koštunica Televiziji BK. Naglasio da je "vreme za dogovor" oko podrške republičkog premijera njegovoj kandidaturi "prošlo", ali i da Đinđić još ima priliku da se "dogovori sam sa sobom i da kaže da li izbori treba da uspeju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: