SO PIROT PROTIV VELICANJA MILOSEVICA I NAPADA NA OTPOR

Izvor: B92

Petak, 09.06.2000.

22:27

Default images
15:17 Skupstina opstine Pirot donela je dve deklaracije kojima se suprotstavljava velicanju predsednika SRJ Slobodana Milosevica i njegove uloge u odbrani od agresije NATO, i podrzava pokret "Otpor". Deklaracije su izglasali odbornici Koalicije "Zajedno za Pirot", na predlog sefa te odbornicke grupe u Skupstini opstine Momcila Djurdjica. U prvoj deklaraciji odbornici te koalicije "ogradjuju" se od predloga pirotskog odbora Jugoslovenske levice da se Slobodan Milosevic proglasi za narodnog heroja. "Smatramo da covek koji je, uz NATO, glavni krivac za bombardovanje nase otadzbine i grada, covek koji nikad nije obisao vojsku na frontu, roditelje poginulih mladica, izbeglice i ranjenike, ne moze biti ni pomenut u pozitivnom kontekstu povodom ratne katastrofe, i to je nasa obaveza prema svim pravim junacima", navodi se u deklaraciji. Odbornici Koalicije "Zajedno za Pirot" su u drugoj deklaraciji pruzili podrsku pokretu "Otpor" koji, kako se navodi, "moze da sluzi na cast drzavi Srbiji, jer radi u skladu sa najboljim srpskim tradicijama casti i postenja". U deklaraciji je, takodje, od radnika ministarstva unutrasnjih poslova u Pirotu zatrazeno da vise ne privode i ne saslusavaju clanove "Otpora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: