Anan pohvalno o Vladi Hrvatske

Zagreb --

Izvor: Beta
Podeli

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan podržao je u sredu Hrvatsku u naporima da se distancira od svoje prošlosti i posveti izgradnji i jačanju regionalne bezbednosti i stabilnosti, saopštila je hrvatska vlada. Anan i premijer Hrvatske Ivica Račan razgovarali su o situaciji u Hrvatskoj, problemima tranzicije i naporima u sprovođenju reformi, a poseban naglasak stavljen je na pitanja saradnje sa Haškim tribunalom, izbeglih i raseljenih i regionalne saradnje.

Anan je izrazio zadovoljstvo spremnošću Hrvatske na saradnju sa Haškim sudom, uz ocenu da je Hrvatska u tom smislu postigla značajne rezultate, navodi se u saopštenju. Osvrnuvši se na svoj sastanak sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom del Ponte u Beogradu, Anan je rekao u razgovorima iskazano zadovoljstvo saradnjom Hrvatske sa Sudom, ali je istaknuto da je potrebno uložiti dodatne napore da bi se zadovoljila pravda.

Anan je izrazio zadovoljstvo i napretkom postignutim na pregovorima oko Prevlake i činjenicom da će se još jedna misija UN uspešno okončati. Premijer Račan je potvrdio da će sporazum o Prevlaci biti zaključen pre isteka mandata misije UN, 15. decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.