Sreda, 20.11.2002.

20:02

Anan pohvalno o Vladi Hrvatske

Izvor: Beta

Default images

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan podržao je u sredu Hrvatsku u naporima da se distancira od svoje prošlosti i posveti izgradnji i jačanju regionalne bezbednosti i stabilnosti, saopštila je hrvatska vlada. Anan i premijer Hrvatske Ivica Račan razgovarali su o situaciji u Hrvatskoj, problemima tranzicije i naporima u sprovođenju reformi, a poseban naglasak stavljen je na pitanja saradnje sa Haškim tribunalom, izbeglih i raseljenih i regionalne saradnje.

Anan je izrazio zadovoljstvo spremnošću Hrvatske na saradnju sa Haškim sudom, uz ocenu da je Hrvatska u tom smislu postigla značajne rezultate, navodi se u saopštenju. Osvrnuvši se na svoj sastanak sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom del Ponte u Beogradu, Anan je rekao u razgovorima iskazano zadovoljstvo saradnjom Hrvatske sa Sudom, ali je istaknuto da je potrebno uložiti dodatne napore da bi se zadovoljila pravda.

Anan je izrazio zadovoljstvo i napretkom postignutim na pregovorima oko Prevlake i činjenicom da će se još jedna misija UN uspešno okončati. Premijer Račan je potvrdio da će sporazum o Prevlaci biti zaključen pre isteka mandata misije UN, 15. decembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: