Đukanović: Usvajanje povelje za nekoliko dana

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2002.

21:57

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je brzo usvajanje Ustavne povelje. U izjavi novinarima nakon susreta s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Kofijem Ananom Đukanović je izjavio da su stvorene sve pretpostavke da Povelja bude usvojena u roku od nekoliko dana. "Čini mi se da je poslednjih dana primetan konstruktivniji pristup svih strana, rekao bih da su reafirmisani neki predlozi koje sam iznosio u nedavnim razgovorima s Koštunicom i Đinđićem, čime se stvaraju realne pretpostavke da u roku od nekoliko dana stvorimo uslove da Povelja bude verifikovana u parlamentima, da se krene u konstituisanje parlamenta državne zajednice i da, to bi po meni bilo potpuno realno, taj parlament počne da živi već tokom ove kalendarske godine", rekao je Đukanović.

 Na pitanje znači li to da će se političke strane usaglasiti oko Ustavne povelje na osnovu predloga koji je nedavno ponudila Demokratska stranka, Đukanović je rekao da "je to slično ideji koju je on izneo na poslednjim razgovorima s Koštunicom i Đinđićem u Beogradu". "Tada je ta ideja naišla na nerazumevanje i loše komentare koštunice, a danas imam informacije da je ta ideja nešto prihvatljivija Koštunici, pa time i političkim strukturama koje se okupljaju oko njega i Demokrastske stranke Srbije i to me vrlo raduje. Nadam se da su sada stvoreni uslovi za konstruktivno rešenje narednih dana", rekao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: