Solana: Veoma smo blizu usvajanja ustavne povelje

Izvor: B92

Subota, 28.09.2002.

12:34

Default images

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana izjavio je da je usvajanje ustavne povelje Srbije i Crne Gore "prvi put sasvim blizu" otkako je počeo proces preuredjenja državnih odnosa i naglasio da će "jasno ekonomsko i institucionalno uredjenje na ravni državne zajednice" omogućiti dalji napredak ka pridruživanju Evropskoj uniji.

Solana je, u intervjuu dopisniku Bete iz Brisela Draganu Blagojeviću, istakao da će to obezbediti upravo ustavna povelja i podvukao da je "za poslednje dve godine, od pada Miloševića, SR Jugoslavija učinila značajan pomak na putu ka Evropi". Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU je ukazao i na to da su i narodi i politička vodjstva svih balkanskih zemalja u proteklih nekoliko godina ispoljili snažnu želju da postanu deo Evrope i "počeli da rade na tome". "Iako mnogo toga ostaje da se učini - posebno u podsticanju inostranih ulaganja, hvatanju u koštac s organizovanim kriminalom i korupcijom, kao i u uspostavljanju vladavine zakona, verujem da su države tog regiona na pravom putu", rekao je Solana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: