Jos 48 sati Radenovicu za potpise

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2002.

17:17

Default images

Republicka izborna komisija dala je u sredu rok od 48 sati predsednickom kandidatu grupe gradjana Draganu Radenovicu da dostavi jos 52 potpisa biraca koji mu nedostaju za podrsku kandidaturi. Kao i na prosloj sednici, i ovog puta spor izmedju clanova Komisije nastao je zbog datuma kada su potpisi prikupljeni. Naime, prema stavu jednog dela RIK-a Dragan Radenovic mora da dostavi potpise koji su prikupljeni do 8. septembra. S druge strane, ostali clanovi pozivaju se na odluku Ustavnog suda Srbije iz decembra 2000. godine, prema kojoj kandidat moze naknadno da prikupi potpise koji mu nedostaju. Odluku o tome koji su potpisi validni Republicka izborna Komisija ce doneti prilikom pregleda podnete dokumentacije Dragana Radenovica. Po istom principu, RIK ce odlucivati i o kandidaturi Nebojse Pavkovica. Optuzbe na rad Republicke izborne Komisije u sredu je izneo je sef Izbornog staba predsednickog kandidata DSS–a Vojislava Kostunice, Dragan Marcicanin. Prema njegovim recima, jedna od primedbi se odnosi na zakljucak o radnim telima, koji se, kako je rekao, sprovodi u praksi, a nije objavljen u Sluzbenom glasniku Republike Srbije. "Protivzakonit je i rok koji je dat Nebojsi Pavkovicu za prikupljanje potrebnih potpisa, jer je time dopusteno potencijalnom kandidatu da prekoraci zakonski rok za podnosenje kandidature", tvrdi Marsicanin: "Narodna skupstina Republike Srbije bira clanove Nadzornog odbora. Njegova je nadleznost da prati izborne tokove. Ono sto je interesantno je da Narodna skupstina nije imala predlog i nije promenila sastav Nadzornog odbora tako da ga mi imamo, ali ga nemamo. U njegovom su sastavu clanovi JUL-a, SPS-a, to je stari sastav i eto malog kurioziteta da se njegov predsednik, dr Jovan Strikovic, nalazi trenutno u zatvoru - to je predsednik nadzorne komisije po volji Zorana Djindjica. Toliko o valjanosti kontrole toka izbornih radnji i toka izbornog procesa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: