Danas ponovljeni izbori u Bujanovcu

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2002.

10:54

Default images
Centralni dogadjaj dana je ponavljanje lokalnih izbora koji se odrzavaju na 11 birackih mesta u Bujanovcu, i drugi krug glasanja za predsednika opstine Presevo. Ovo glasanje trebalo bi da prekine incidentnu situaciju na jugu Srbije, nastalu posle protesta bujanovackih Srba koji su trazili smenu sefa Koordinacionog centra Nebojse Covica. Na izborima 28. jula u Bujanovcu pobedu su osvojile stranke koje okupljaju Albance i njihov kandidat za predsednika opstine Nagip Arifi. I dok se u Presevu odlucuje o novom prvom coveku opstine, za koga konkurisu predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi i Ramiz Uljfiju iz Partije za demokratsko ujedinjenje Albanaca, izbori u Bujanovcu trebalo bi da stave tacku na postizbornu krizu u ovom mestu dopisnik Radija B92, Radoman Iric.

Jutros u 7 casova otvoreno je jedanaest birackih mesta u opstini Bujanovac, na kojima se ponavljaju izbori za predsednika opstine i lokalni parlament. Tu je u biracke spiskove upisano 13.600 biraca koji, po proceni politickih analiticara, nece naparaviti neke korenitije zaokrete, jer se izbori ponavljaju u 10 albanskih i svega jednom mesovitom mestu. U Presevu, najjuznijoj srpskoj opstini, na 38 birackih mesta izaci ce, po spiskovima, nesto vise od 26.000 biraca. Oni u drugom krugu treba da donesu odluku ko ce biti predsednik opstine u narednom periodu. Dosadasnji predsednik Skupstine opstine, lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi kome je pre 7 dana nedostajalo 160 glasova ili njegov protivkandidat iz Partije za demokratsko ujedinjenje Albanaca inzenjer Ramiz Uljfiju.

Prema poslednjim podacima, u Bujanovcu je do 15 casova glasalo 50% upisanih, a u Presevu tek 25%. Zoran Jovanovic predsednik opstinske Izborne komisije u Bujanovcu kaze: "Sem birackih mesta u Dobrosinu i Breznici, gde na pocetku nije bilo kutija, pa smo morali da intervenisemo, sve je na drugim mestima u Trnovcu, Bujanovcu, Biljaci, Letovici i Nesavcu proteklo je u najboljem redu i jos uvek tece. Prvi podaci govore da je najvise biraca izaslo u Bujanovcu i Trnovcu", kaze Jovanovic.Inace, prvi rezultati izbora u Presevu i Bujanovcu ocekuju se oko ponoci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: