Povecane poslanicke plate

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2002.

15:45

Default images

Administrativni odbor republicke Skupstine povecao je plate zaposlenim radnicima u skupstini za 10 %. Plate su povecane za 150 radnika administracije i 103 poslanika koji su na stalnom radu u Sskupstini. Dragan Sutanovac, koji je u sredu predsedavao sednicom Administrativnog odbora kaze za B92 da je odluka o povecanju plata radnicima u parlamentu u skladu sa odlukom republicke Vlade da se povecaju plate zaposlenima u drzavnoj upravi. Upitan kolika je plata poslanicima posle ovog povecanja, Sutanovac je odgovorio: "Plata je do 19.000, a dnevnice, to zavisi koliko se radi, koliko se prisustvuje sednicama, koliko ima sednica, znaci nije fiksno, ne mogu da vam kazem tacno. Ako se radi maksimalno, dakle 12 dana, dnevnica je 500 dinara, dakle to je 6.000 dinara. To su najnize plate u Evropi, siguran sam, medju narodnim poslanicima. Meni je jako zao sto nasa drzava ne moze vise da plati svog narodnog poslanika, ali, ako sudije mogu da demonstriraju i da dobiju plate, sto ne bi dobili i zaposleni u Skupstini, ako postoji novac u budzetu", kaze Sutanovac.      

Sa druge strane, Demokratska stranka Srbije saopstila je da povecanje plata poslanicima pokazuje da Skupstina nije spremna da podeli sudbinu naroda. "U trenutku kada 20 000 zaposlenih u Srbiji prima minimalac u iznosu od 3.915 dinara, Administrativni odbor odlucio je da plate poslanicima poveca za 10 %", navodi se u saopstenju DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: