U BARAJEVU I BATAJNICI 20 OBOLELIH OD TRIHINELOZE

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2002.

18:00

Default images
Epidemiolog Zavoda za zastitu zdravlja Beograda Biljana Begovic izjavila je da je u beogradskim opstinama Barajevo i Batajnica registrovano 20 obolelih od trihineloze. Ona je naglasila da je u mestu Vranic u opstini Barajevo zabelezen najveci broj, 17 obolelih, od kojih je 8 hospitalizovano na beogradskim klinikama. Trihineloza se pojavila i u Crnoj Travi u opstini Bogatic, a od ukupno 10, 6 zarazenih je sa sireg podrucja Beograda, koji su kupili i konzumirali meso sa tog podrucja.

Begovic je rekla da su se gradjani zarazili mesom kupljenim od privatnih proizvodjaca ili mesom svinja koje su sami uzgajali. Trihineloza se pre Nove godine pojavila i u Srednjebanatskom okrugu, gde je registrovano ukupno 30 obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: