Blic: Papa želi da poseti Srbiju

Jubilej u Nišu 2013, kojim se obeležava sloboda koju je dobilo hrišćanstvo, dostojna je prilika da dođe do susreta poglavara pravoslavnog i katoličkog sveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

00:45

Default images

U Kancelariji za medije Vatikana i Beogradskoj nadbiskupiji za "Blic” ističu da postoji pozitivno raspoloženje da papa Benedikt poseti Srbiju. Otvoren put za posetu pape bio bi plod dugogodišnjeg dijaloga SPC i Katoličke crkve. Ali, kako kažu u Nadbiskupiji, i prilika za državu Srbiju i narod da svetu pokažu svoju otvorenost i demokratičnost.

Otac Federiko Lombardi, direktor Kancelarije za medije Vatikana, kaže za "Blic” da je izjava patrijarha Irineja da je vreme za susret sa papom Benediktom XVI veoma ohrabrujuća.

"Izjava patrijarha Irineja da je spreman na dijalog sa papom pokazuje veoma ohrabrujući, otvoren i ekumenski pristup, koji mi dočekujemo sa velikom radošću. To je znak da će dijalog koji je započeo u vreme patrijarha Pavla, koji je i sam bio osoba koja je ohrabrivala, biti nastavljen sa novim patrijarhom. Bilo bi lepo ukoliko bi on otišao još dalje, kako bismo se međusobno bolje upoznali i videli sve mogućnosti za saradnju“, kaže Lombardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: