Cvetković prihvata sugestije LSV-a

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su prihvaćeni predlozi i sugestije LSV-a na Nacrt zakona o prenosu nadležnosti Vojvodine.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 04.11.2009.

14:12

Default images

Cvetković je, posle sastanka sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, novinarima rekao da očekuje da će zakon sutra biti usvojen na sednici Vlade Srbije i upućen u Skupštinu Srbije. Premijer je naveo da očekuje većinsku podršku za zakon u parlamentu.

Čanak i Cvetković su saopštili novinarima da će u zakon, pored ostalog, biti uvršten amandman kojim se precizira da je Novi Sad glavni grad Vojvodine.

Prema Čankovim rečima, dogovoreno je i da se prihvate rešenja kojima se sprečava da se nekim drugim zakonima smanjuju nadležnosti koje AP Vojvodina ima po Statutu, kao i rešenja u vezi sa imovinom pokrajine, pre svega kada je reč o javnim preduzećima.

Čanak je dodao da se posle današnjeg sastanka proširila baza podrške zakona i izrazio zadovoljstvo što se izašlo iz statusa kvo, koji je, kako je rekao, stajao na putu demokratskom razvoju Srbije.

Statut Vojvodine usvojen je u parlamentu pokrajine pre više od godinu dana, ali do sada nije potvrđen u Skupštini Srbije jer se, kako je saopštavano, čekalo na izradu zakona o prenosu nadležnosti.

Čanak je o zahtevima LSV govorio i u emisiji Kažiprst B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: