Novi grip u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je potvrđen slučaj gripa A (H1N1), kod crnogorskog studenta koji je iz SAD doputovao u Crnu Goru, potvrdilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2009.

17:25

Default images

Ministar zdravlja Miodrag Radunović rekao je na konferenciji za novinare da je oboleli student izolovan u Infektivnoj klinici u Podogrici, da je njegovo stanje stabilno i da se očekuje izlečenje. On je od juče na Infektivnoj klinici, a potvrda da je reč o virusu H1N1 dobijena je iz beogradskog Instituta Torlak, gde su obavljene analize.

Crnogorski student studira u američkoj državi Njujork, doputovao je u Podgoricu preko Minhena a po dolasku u Crnu Goru kod njega su se javili prvi simptomi novog gripa.

Saopšteno je da su svi koji su bili u kontaktu s njim "pod kontrolom".

Sanitarna inspekcija i Ministarstvo zdravlja Crne Gore su od 11. juna, kada je proglašena pandemija novog gripa u svetu, pojačali nadzor na graničnim prelazima zbog opasnosti od pojave virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: