Pronađeno 41 telo putnika

Rio de Žaneiro -- U Atlantskom okeanu je do sada pronađeno 41 telo putnika, od ukupno 228 putnika i članova posade "Er Fransovog" aviona "erbas A330".

Izvor: Tanjug
Podeli

Podsetimo, "Er Fransov" avion je pretprošlog ponedeljka misteriozno nestao sa radarskih ekrana nakon poletanja iz Rio de Žaneira za Pariz. Prva pronađena tela su helikopterom prebačena na ostrva u brazilskom arhipelagu Fernando de Noronja, koje se nalazi na oko 354 kilometra od brazilske obale.

Kasnije će tela biti prebačena u brazilski grad Resife, jednu od glavnih luka na Atlantiku, u kojem se nalazi privremena mrtvačnica, preneo je Bi-Bi-Si.

Istražitelji se nadaju da će na osnovu zuba i DNK testova moći da utvrde identitet putnika pa su zato od rođaka putnika iz "Er Fransovog" aviona uzeti uzorci krvi kako bi se ovaj proces ubrzao.

Ronioci brazilske ratne mornarice su u ponedeljak pronašli deo repa aviona, a do sada su pronađena i sedišta iz putničke kabine.

Tela i ostaci aviona su pronađeni na oko 1.000 kilometara severoistočno od ostrva Fernando de Noronja.

SAD u Brazil šalju dva izuzetno napredna uređaja koja mogu da pomognu u potrazi za takozvanom crnom kutijom iz nestalog aviona, budući da mogu da detektuju signale iz kutije sa podacima i zapisima o letu do dubine od 6.100 metara.

Crne kutije šalju signale 30 dana.

Očekuje se da će se u sredu brazilskim i francuskim timovima koji tragaju za crnom kutijom "Er Fransovog" aviona koji je doživeo nesreću pridružiti i jedna francuska nuklearna podmornica.

Juče je javljeno da francuska kompanija "Er Frans" i drugi avio-prevoznici zamenjuju na Erbasovim mlaznim avionima uređaje za merenje brzine koji su mogli da šalju pogrešne informacije kompjuterima u avionu koji se srušio, naveo je Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.