Blic: Plata direktorke 14.000 evra

Direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti prošlog meseca je primila 1.200.000 dinara ili skoro 14.000 evra, nezvanično saznaje Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2008.

02:41

Default images

Sa ovim iznosom, direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti Vida Uzelac najplaćeniji je menadžer u institucijama koje je osnovala vlada ili u njima ima udeo. Blic nije uspeo da kontaktira s direktorkom, koja bi potvrdila ili demantovala ovu informaciju.

U Komisiji za hartije od vrednosti naveli su da nemaju ingerencije u delu koji se odnosi na određivanje visine primanja. Za to su nadležni Upravni odbor i Skupština Centralnog registra, tvrdi za Blic portparol Komisije za hartije od vrednosti Vesna Vujić.

“Obratite se Ministarstvu finansija ili direktorki. Jer, prema Zakonu o hartijama od vrednosti, Skupština koju predstavlja vlada odlučuje o upotrebi i raspoređivanju ostvarene dobiti i imenuje članove Upravnog odbora koji je samostalni organ”, rekla je Vujićeva za Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: